Polityka prywatności

 

 

Polityka prywatności

  1. Dane zbierane podczas zamawiania produktów w naszym sklepie

    Podczas składania zamówienia na towary w naszym sklepie poprosimy Ciebie o podanie imienia, nazwiska, numeru NIP, adresu zamieszkania, numeru telefonu, adresu email, itp.

     

    Dane zbierane automatycznie

    Podczas Twojej wizyty na stronie naszego sklepu internetowego, zbierane są dane dotyczące Twojej wizyty np. Twój adres IP, rodzaj przeglądarki, nazwa systemu operacyjnego itp. Służą one dla celów statystycznych.

     

    Wykorzystanie ciasteczek (cookies)

    Na naszej stronie ciasteczka służą do:

    1. przechowywania informacji o użytkowniku - własne Cookies - wymagane podczas rejestracji, logowania, wysyłania zamówienia, wysyłania zapytania przez formularz kontaktowy i korzystania z serwisu jako osoba zalogowana

    2. celów statystycznych - zewnętrzne Cookies - Google Analytics (administrator cookies: Google Inc z siedzibą w USA)

     

    Jeśli cenisz swoją prywatność i nie zależy Ci na korzystaniu z powyższych funkcji serwisu to możesz wyłączyć obsługę ciastek w przeglądarce.

     

    Zmiany danych osobowych

    Po zalogowaniu się na naszej stronie i wybraniu opcji "twoje konto", możesz wprowadzić zmiany swoich danych osobowych a także chęci otrzymywania Newslettera. Twojego adresu email i nick'a nie można zmienić. Są to dane, które służą do identyfikacji użytkownika. Jeśli chcesz usunąć swoje konto użyj do tego celu formularza kontaktowego.

     

    Wykorzystanie Twoich danych

    Twoje dane nie będą sprzedawane podmiotom trzecim.

    1. Dane zbierane podczas rejestracji będą wykorzystane wyłącznie do umożliwienia Tobie zalogowania się do naszego systemu.

    2. Dane zbierana podczas składania zamówienia są wymagane i wykorzystywane w celu realizacji zamówienia oraz wystawienia faktury.

    3. Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na naszej stronie internetowej. Dane te są zbierane automatycznie o każdym użytkowniku.

    4. Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Tobą, a naszym serwisem będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na Twoje zapytanie.

    5. W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, Twoje dane mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.

    6. W przypadku naruszenia prawa lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Twoje dane organom wymiaru sprawiedliwości.

     

    Zabezpieczenie danych osobowych

    Twoje dane przechowywane są w bazie danych, która jest zabezpieczona przed wglądem osób trzecich.

     

    Zmiany polityki prywatności

    Zastrzegamy sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie.